NovostiKontaktPristupnica

Odgovor na objede predsjednika TEHNOS-a - strukovnog sindikata radnika HEP-a

07.06.2022(Sonja11)
Dana 02.06.2022. godine na FB stranici TEHNOS-strukovni sindikat radnika HEP-a objavljen je tekst u kojemu između ostalog piše:

„Poslodavci su našli partnere u dva tzv. reprezentativna sindikata, koji ujedinjeni na sve načine nastoje potpuno marginalizirati i ugasiti TEHNOS.“

Radi se o uvredljivoj i lažnoj objavi!

Reprezentativnost nije zlonamjerna odluka poslodavca i reprezentativnih sindikata u HEP-u nego je činjenica koja proizlazi iz Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata. Tvrdnja kako poslodavac traži sebi odgovarajuće partnere je zlonamjerna manipulacija radnicima HEP grupe, koje Denis Geto već godinama pokušava uvjeriti da su za njegovu nereprezentativnost krivi poslodavac i reprezentativni sindikati. Radi se o anarhistu koji ne poštuje propise Republike Hrvatske, a što je jasno vidljivo jer reprezentativnost koja se temelji na navedenom Zakonu označava kao „tzv“, što znači da je ne priznaje.

Živimo u slobodnoj zemlji, u kojoj svaki pojedinac ima pravo na političko djelovanje, svoj svjetonazor i svoje stavove, ali kad predsjednik jednog sindikata svojim političkim stavovima širi laži među radnicima poduzeća u kojemu djeluje tada je to opasno.

Nezavisni sindikat radnika HEP-a NIKADA nije učinio nijednu radnju kojom bi nastojao marginalizirati ili ugasiti TEHNOS, za razliku od predstavnika TEHNOS-a koji su uveli bezakonje i nered u nastojanje radnika da organiziraju GRV u HEP Proizvodnji, ponižavali su predstavnike NSRHEP-a, u suradnji s poslodavcem pokušali lažirati izbore za RV TE Rijeka, održavaju redovito sjednice tijela koje nije predviđeno nijednim propisom, podnose kaznene prijave, tužbe ili peticije protiv svojih kolega (pa čak i svojih članova) u HOPS-u. Denis Geto propise ove zemlje poštuje samo kad to njemu odgovara, a kad mu ne odgovaraju onda javno objavljuje ovakve iskompleksirane, paranoične i lažne izjave.

TEHNOSU želim puno uspjeha u sindikalnom radu, u borbi za radnička prava i lijepo Vas molim da svoj prostor tražite poštenim sindikalnim radom i da nas poštedite ovakvih uvredljivih, demagoških objava.

Predsjednica:
Sonja Mikulić
< Nazad

Sudjelovanje radnika u odlučivanju

PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA NA RADU

ugasimonasilje.wordpress.com ugasimo.nasilje@gmail.com Zagreb, 27. travnja 2023. PREDMET: Protokol o postupanju u slučaju nasilja na radu,...

Sonja11
28.04.2023 00:00:00

       
 
Temeljna načelaSvrha djelovanjaZadaci NSRHEP-aČlanstvo PodružniceAnketeStatut (PDF)
Knjiga utisakaKontakt PristupnicaSlobodno vrijemeBlagajna uzajamne pomoći
Arhiva novostiUvjeti korištenja

© 2007 NSRHEP - Sva prava pridržana
NSRHEP ne odgovara za eventualnu promjenu i/ili objavu podataka
nastalih neovlaštenim ulaskom na stranicu.