NovostiKontaktPristupnica

Pismo Premijeru

23.04.2021(Sonja11)

Prijedlog Zakona o tržištu električne energije koji je objavljen na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja smatram neprijateljskim činom prema društvima HEP grupe, HOPS-a, radnicima HEP grupe, HOPS-a i svih građana Republike Hrvatske.O b r a z l o ž e nj e :


Predložena promjena pravnog statusa HOPS-a iz današnjeg oblika d.o.o. u d.d, u roku pola godine, znači omogućavanje lakog i brzog razbijanja i rasprodaje i to bez zadavanja gornje granice.

HOPS je regulirana djelatnost od strateškog interesa za RH koja sadašnjim statusom – d.o.o. zadovoljava zahtjeve Direktive EU iz 2019. godine.

To znači da promjenu pravnog statusa HOPS-a Direktiva EU ne traži pa onda nema smisla da Zakonom propisujemo nešto što je nepotrebno, neosnovano i štetno jer otvara mogućnost ulaska privatnog kapitala u strukturu HOPS-a. Imali smo prilike gledati kako se to odvijalo u INA-i.

Ako je neka djelatnost proglašena strateškom tada samo država građanima može garantirati obavljanje iste.

Dobili ste povjerenje građana na izborima pa je sada vaša sveta obveza braniti interese i imovinu istih tih građana koji su već platili visoku cijenu nekih prijašnjih privatizacija, koruptivnih nestašluka raznih političara, nepotizma i svih zala koje su nemoralni pojedinci i skupine prebili preko leđa svog naroda.

Predsjednica:
Sonja Mikulić

- (PDF) - - (233.75 Kb)  

< Nazad

HE Zakučac Omiš

Izborna skupština održana 31.03.2022.

Predsjednik: Lovrenco Banović Odbor: 1. Boris Čagalj 2. Denis Bajaj 3. Mile Baučić Nadzorni odbor: 1. Blaško Juras...

Sonja11
03.05.2022 00:00:00

       
 
Temeljna načelaSvrha djelovanjaZadaci NSRHEP-aČlanstvo PodružniceAnketeStatut (PDF)
Knjiga utisakaKontakt PristupnicaSlobodno vrijemeBlagajna uzajamne pomoći
Arhiva novostiUvjeti korištenja

© 2007 NSRHEP - Sva prava pridržana
NSRHEP ne odgovara za eventualnu promjenu i/ili objavu podataka
nastalih neovlaštenim ulaskom na stranicu.