Odgovori na pitanja

Česta pitanja

glavna slika

4. 6. 2008.

ŽEDNI HEP-ovci

Dana 21.05.2008. godine direktor Sektora za opće poslove gospodin Jerko Doko, dipl.oec., uputio je dopis broj: 53-3742/08. direktorima direkcija i sektora HEP d.d., te direktorima društava: HEP Proizvodnja d.o.o., HEP ODS d.o.o., HEP OPS d.o.o., HEP OIE d.o.o, sljedećeg sadržaja:

“Predmet: KORIŠTENJE VODE ZA PIĆE

Poštovani,
U posljednje vrijeme znatno je povećana potrošnja vode iz spremnika smještenih po hodnicima na katovima. Praćenjem potrošnje primijetili smo da se voda često iznosi iz firme u bocama od 1,5 i više litara, posebno u dane prije vikenda, a ponavljaju se i krađe praznih spremnika.
S tim u vezi dogovorili smo pojačani nadzor iznošenja stvari iz kruga firme, posebno obvezno otvaranje prtljažnika na kolnom izlazu.
Molimo Vas da upozorite radnike Vaše organizacijske jedinice na racionalno korištenje, odnosno trošenje vode za piće iz spremnika.“

U prostorije Sindikata svakodnevno dolaze uvrijeđeni radnici i žale se na ponižavanja koja doživljavaju ovakvim prozivkama, kao i drugim mjerama koje su naložene od direktora Sektora za opće poslove.
Očito direktor Doko nije povezao povećanu potrošnju vode sa visokim temperaturama.
Cesta na kolnom ulazu u NDC zgradu uređuje se već mjesecima. Zbog radova se svakodnevno mijenjaju pravila o ulasku u zgradu. Na ulazu je postavljen naoružan zaštitar koji pazi na red. Ulazak u zgradu regulira preglasnim i vulgarnim obraćanjem zaposlenicima koje redovito oslovljava sa “TI”, a obraća im se na način kao da su stoka.
Nitko od radnika ne prigovara na pravila koja znače red i štednju u poduzeću, ali se redovito svi žale na način kojim se to pokušava postići.
Ako u zgradi postoje lopovi koji kradu vodu, a direktor Doko tvrdi da je to primjećeno, pozivamo ga da taj problem riješi s počiniteljima, a ne ovakvim prozivkama svih zaposlenika.
Drago nam je da se u HEP-u konačno netko odlučio pozabiviti lopovlukom… pa makar se krenulo i od vode.

Sonja Mikulić